En aften i SV

Til hverdag holder vi åbent fra 16-20.45 (søndage fra 15-19.45).

Ved åbningstid er der stillet kaffe, te og frugt frem, og man kan sidde og få sig en snak med de andre brugere og de to frivillige. Det er også okay at komme senere end klokken 16. Men hvis man ønsker at spise med til aftensmad, skal man blot huske, at ringe eller skrive en SMS senest kl. 16.30. Tilmelding til aftensmad er bindende.

Kaffe, te og frugt er gratis. Aftensmad koster 20 kr. pr. person, og du kan betale kontant.

Omkring klokken 16.30 beslutter vi i fællesskab, hvad vi skal lave til aftensmad, og forslag er meget velkomne. Vi laver lækker og altid sund mad og hygger gerne med at snakke og høre musik, mens vi laver den. Alle skal hjælpe til med at handle, kokkerere og/eller rydde op. Vi gør det i fællesskab.

Ved 16.45-17-tiden går en frivillig og de brugere, der har meldt sig, ud at handle til aftensmad. Imens bruger vi andre typisk tiden på at snakke eller spille spil. Man bestemmer helt selv, hvad man har lyst til at tale om. Det kan både være små og store emner – bare alle kan være med.

Når indkøbsholdet kommer tilbage går vi i gang med madlavning. Dem, der ikke har været ude at handle, hjælper enten til med madlavning eller oprydning efter maden (nogle gange er det nødvendigt at hjælpe til med mere end én opgave alt efter, hvor mange vi er den pågældende dag).

Vi spiser som regel kl. 18-19.00 alt efter, hvor lang tid det har taget at lave maden.

Efter aftensmad hjælpes vi ad med oprydning og let rengøring, og det er herefter muligt igen at slå sig ned og hygge – fx med bræt- eller kortspil.

Aftenen slutter kl. 20.45, hvor værestedet lukker, og vi siger tak for i dag og på gensyn. Om søndagen lukker vi kl. 19.45. 

Bare kom forbi

Du kan komme de dage, du har lyst. Vi kræver ingen tilmelding, men vi håber, du vil komme så ofte som muligt. 
Har du svært ved selv at komme af sted, kan vi tilbyde dig en ledsageordning, så du har en at følges med de første par gange. Vil du gerne tale med en frivillig, inden du kommer i Ungezonen første gang, er du velkommen til at ringe til os.

Aktiviteter

Aktiviteter i Sindslidendes Vilkår

Kulturelle arrangementer

Vi arrangerer hver måned kulturelle arrangementer ud af huset som eksempelvis museumsbesøg, teatertur, koncerter eller foredrag. Visse af arrangementerne vil være gratis, mens der på andre vil være egenbetaling. I forbindelse med arrangementerne vil der nogle gange være åbent i værestedet inden eller efter alt afhængig af tidspunkt på dagen. Du kan forhøre dig hos de frivillige i værestederne om den enkelte måneds arrangementer eller se mere her.

Motionsmentorordningen

Savner du nogen at komme i god form sammen med og samtidig have det sjovt? Motionsmentorordningen er et projekt, hvor vores frivillige motionerer sammen med brugerne.

Så vejer du for meget, vil du gerne leve sundere, have et mere aktivt liv, trænger til at få boostet din selvtillid og dit selvværd eller mangler du et socialt netværk, så vil vi gerne være med til at hjælpe dig med at skabe en positiv forandring i dit liv.

Hvis du benytter dig af at komme i vores aktivitets- og væresteder, har du mulighed for at mødes med vores frivillige og brugere og GRATIS få sved på panden. Vi spiller hver uge badminton, styrketræner, mødes til løbe- eller gåture og meget mere. Kun fantasien sætter grænser!

Filosofisk tirsdag

Filosofisk tirsdag afholdes den anden tirsdag hver måned i Solsikken i løbet af almindelig åbningstid. Her diskuterer vi et givet emne typisk ud fra en artikel. Vi skiftes til at vælge debatoplægget særligt inden for emnerne medicin, psykologi og filosofi. Alle er velkomne uanset interesse eller forberedelse.

Bazen

 

Bazen er et aktivitets- og værested for unge mennesker i alderen 15 år og opefter med sociale og/eller psykiske vanskeligheder. Bazen er et supplement til det professionelle behandlersystem og drives efter ”Ung-Til-Ung-konceptet” af en gruppe ressourcestærke frivillige.

Bazen tilbyder ikke behandling men derimod samvær, fællesskab, aktiviteter og oplevelser. I Bazen kan du i trygge rammer møde unge på din egen alder, du kan deltage i fællesspisning eller andre aktiviteter, og du kan få opbygget et socialt netværk. Desuden kan du bruge de frivillige til at få råd og vejledning – eller bare til en god og hyggelig snak. 
 

 

 

 

Bazens tlf.: 5311 2343

Bazens adresse: Grønnegade 80, 1. sal, 8000 Aarhus C

Åbningstider: Mandag og onsdag kl. 16-20.45

Du kan ringe i åbningstiden.

Solsikken

Solsikken er et værested for ensomme og psykisk sårbare voksne i Aarhus. Målgruppen er fra 18 år og opefter. Værestedet har eksisteret siden 1997, og drives af en gruppe frivillige som et supplement til det professionelle behandlersystem. Vi tilbyder ikke behandling men nærvær og fællesskab. Vores ide er at lave et sted, hvor du i trygge rammer kan møde ligesindede. I Solsikken kan du komme for at få en snak, for at deltage i fællesspisning eller i andre aktiviteter. Du kan også komme blot for at være sammen med andre. Vi hjælper dig med at skabe et socialt netværk, og vi giver gerne råd og vejledning.

 

 

Solsikkens tlf.: 5311 2344

Solsikkens adresse: Grønnegade 80, 1. sal, 8000 Aarhus C

Åbningstider: Tirsdag kl. 16-20.45

Du kan ringe eller sende en sms i åbningstiden.

Ungezonen

OBS!! Den 27. januar 2018 flyttede værestedet Ungezonen fra Katrinebjergvej 81, til Allé Huset på Nørre Allé 31. 

Ungezonen er et aktivitets- og værested for unge mennesker i alderen 18-35 år med sociale og/eller psykiske vanskeligheder. Ungezonen er et supplement til det professionelle behandlersystem og drives efter ”Ung-Til-Ung-konceptet” af en gruppe ressourcestærke frivillige.

Ungezonen tilbyder ikke behandling men derimod samvær, fællesskab, aktiviteter og oplevelser. I Ungezonen kan du i trygge rammer møde unge på din egen alder, du kan deltage i fællesspisning eller andre aktiviteter, og du kan få opbygget et socialt netværk. Desuden kan du bruge de frivillige til at få råd og vejledning – eller bare til en god og hyggelig snak. 

 

Ungezonens tlf: 5311 2345

Ungezonens adresse:  Nørre Allé 31, 8000 Aarhus C

Åbningstider: Søndag: kl. 15-19.45 og torsdag kl. 16-20.45.

Du kan ringe eller sende en sms i åbningstiden.