Bliv frivillig

VI LEDER EFTER NYE FRIVILLIGE!

Er det dig?
Bor du i nærheden af Aarhus og har du lyst til at gøre en forskel for andre? Så kan du blive frivillig i Sindslidendes Vilkår.

Vi er en organisation, som driver to væresteder i Aarhus for borgere med forskellige psykiske sårbarheder. Vi arbejder for at skabe gode rammer for trygt samvær, fælles aktiviteter og en sund livsstil.

Vores værdigrundlag bygger på stor brugerinddragelse, og at vi i fællesskab - brugere og frivillige - driver værestederne.

Hvordan er hverdagen i Sindslidendes Vilkår?
På en typisk vagt i vores væresteder mødes vi om eftermiddagen til frugt, kaffe og hyggesnak. Senere handler vi sammen ind til et sundt og lækkert aftensmåltid, som vi laver i fællesskab. Resten af aftenen forløber med snak, spil eller en gåtur. Fremmødet af brugere er typisk mellem 2-15 og vi er altid mindst to frivillige på vagt.

Vi har aktiviteter både i og ud af huset som blandt andet kreative projekter i værestedet, teatertur, biograftur, digtoplæsning, museumsbesøg og andre sjove aktiviteter som vores brugere og frivillige finder på.

Som frivillig i Sindslidendes Vilkår har man to vagter om måneden, deltager i månedsmødet samt den årlige uddannelsesdag og uddannelsesweekend.

Via uddannelsesdagen og weekenden styrkes fællesskabet i frivilliggruppen og kompetencerne for at være frivillig øges. Vi er en rigtig engageret frivilliggruppe på cirka 20 frivillige, hvor de fleste er studerende. Mød de nuværende frivillige, bestyrelsen samt vores ansatte koordinator her.

LÆR DE FRIVILLIGE BEDRE AT KENDE


LOUISE

Ergoterapeut

Frivillig i SV siden november 2017

 

Hvordan har det været at være frivillig under Corona? 

Hele denne pandemi og den nedlukning som fulgte har været udfordrende at navigere i som frivillig. Der har været mange informationer at forholde sig til og vi er i den grad blevet udfordret på kreativitet og teknologi. På trods af det synes jeg alligevel, vi er kommet godt igennem det indtil videre. Selvom vi måtte lukke ned i de fysiske væresteder, har vi formået at holde åbent på chat og zoom. Jeg må sige, at vores brugere virkelig har vist deres ressourcer i det hele. Det er så sejt! For jeg ved også, at det ikke har været nemt. Her føler jeg virkelig, at jeg gør en forskel som frivillig.

Hvad laver du i SV? 

Jeg har været frivillig i snart 3 år hos SV. Jeg er udvalgsansvarlig i aktivitetsudvalget, hvor jeg er med til at planlægge aktiviteter for brugerne af vores væresteder. Derudover er jeg kasserer og sidder med i bestyrelsen i SV. Som kasserer skal jeg sørge for, at der er penge i kassen og det hele stemmer med hjælp fra vores vores ansatte, Allan. Som medlem af bestyrelsen er jeg med til at træffe nye spændende beslutninger og det giver et helt andet indblik i organisationen. 

Har du et godt minde fra en vagt? Hvis ja, hvad er det? 

Jeg har rigtig mange gode, men særligt ét skiller sig lidt ud. Jeg sidder og snakker med en bruger i værestedets sofahjørne. Snakken falder over på diagnose og stemmehøring, hvilket jeg er utrolig nysgerrig på og spørger ind til med forståelse for, hvis han ikke vil snakke om det. Men i stedet fortæller han mig, hvordan det er for ham at høre stemmer. Jeg blev virkelig rørt over at blive lukket ind i et andet menneskes verden på den måde og uanset om det var stort for ham at fortælle, så var det stort for mig at høre. Det er virkelig noget, jeg kan tage med mig. 


SARA

Læser cultural sociology

Frivillig siden august 2020

 

 

 

 

Hvad gav dig lyst til at blive frivillig i SV? Og hvor hørte du om os?

Jeg fandt jer inde på en hjemmeside hvor man kunne søge frivilligt arbejde, og tænkte at det var lige dét jeg havde lyst til at arbejde frivilligt med. Jeg elsker at arbejde med mennesker - og  især hvis jeg ved at det jeg gør er med til at gøre et andet menneskes dag én tand bedre. 

Hvordan bliver man taget imod af både de frivillige og brugerne i SV?

Jeg synes man bliver taget rigtig godt imod hos SV. De frivillige har været så gode til at hjælpe, og brugerne er meget søde og imødekommende -  jeg følte mig allerede godt tilpas hos SV fra min første vagt. 

Nu er mange af SV frivillige jo psykologistuderende, det er du ikke. Hvad føler du, at du kan få ud af at være frivillig hos SV?

Det er interessen for at arbejde med mennesker og udvikle mig selv i processen. Jeg har også en stor interesse for psykologi, og for at forstå andre mennesker og være der for dem der har brug for det. Jeg får nogle rigtig lærerige, hyggelige stunder med brugerne, samt en større forståelse for sårbare mennesker.

Hvad snakker I om i SV?

Vi snakker faktisk om alt mellem himmel og jord. Der er forskellige brugere med forskellige interesser og tanker, og derfor har vi efterhånden haft rigtig mange interessante samtaler og vi har lært rigtig meget af hinanden.


STORT ANSVAR & STOR ERFARING

I Sindslidendes Vilkår er der stor mulighed for at tage ansvar og få erfaring med organisatorisk arbejde.

Specielt hvis man er interesseret i at kaste sig ud i flere spændende udfordringer.

Hvis du er interesseret i frivilligt arbejde i Aarhus så send en ansøgning til frivillig@sindslidende.dk og kom til en uforpligtende samtale.

Vi håber at høre fra dig!

 

Sociale medier

vil du være med?

Kom og mød os i værestederne - det kræver ingen forudsætninger at være med, og alle er velkomne! Skriv til os, for at høre mere eller for at blive tilføjet vores Facebook-gruppe.

Læs mere