Brugerfortællinger

Mand, 34

Min anden familie. Det er faktisk ikke for meget at sige, at Bazen og Ungezonen er blevet min anden familie. For der er rart og trygt at være – og så griner vi meget sammen. Man kan bare være, som man er og alligevel passe ind i fællesskabet. De frivillige er rigtig søde, og sætter ligesom rammerne for, at der er en positiv stemning, og at det er hyggeligt at lave mad sammen. Det er ikke sygdom og problemer der er i fokus, men det vi nu en gang har lyst til at snakke om; og ikke mindst: fællesskabet.
Da jeg flyttede fra mit kollegium til min egen lejlighed, var jeg bekymret for, om jeg ville gå for meget for mig selv og blive ensom. Men sådan blev det heldigvis ikke. Jeg begyndte at komme oftere i Bazen og Ungezonen og fik bl.a. gennem dem nye venner i Aarhus, selvom jeg ikke havde boet her så længe.
Der er noget om, at Sindslidendes Vilkår er blevet min anden familie, da min biologiske bor langt væk. Og efter at være kommet her i to år, kan jeg kun sige, at det bliver bedre og bedre. Hyggeligere og hyggeligere. Og sjovere og sjovere.

Mand, 32

Jeg begyndte allerede som bruger af Bazen dengang lokalerne lå i Lystrup.
En god ting ved Bazen og Ungezonen er de velkendte rammer, som stedet danner. Selvom der har været udskiftning af brugere og frivillige i
tidens løb, har jeg et sted hvor jeg føler mig velkommen – lidt som at komme hjem.
Her mødes vi, snakker lidt over fx. en kop te, laver mad sammen og spiller spil.
Det er ok, hvis du en dag ikke føler dig helt på toppen – det er der plads til.

Kvinde, 26

Når jeg kommer i værestederne føler jeg mig altid velkommen. Ligemeget hvornår jeg kommer, hvem der er der og hvilket humør jeg er i. Det er et trygt sted, ligesom mit hjem. I perioder kommer jeg ikke så tit, men når jeg så kommer igen føles det som om der ikke er gået noget tid siden sidst. Uanset hvem de frivillige er eller hvem brugerne er, er der den samme følelse af forståelse, accept, ligesind og ikke mindst forskellighed der giver flere løsninger og andet syn på livet. Det er ikke altid en god dag, men det glemmer jeg hvis jeg kommer i værestederne. Der stilles ikke krav til én, så man skal kun lave det man vil og kan. Når jeg så tager hjem føles verden lidt lysere og knuden af ensomhed er afløst af varmen fra samværet.

Kvinde, 22

Et sted, hvor jeg flytter fokuset over på glæden og får et pusterum fra bekymringerne omkring mig.

Mand, 29

Det var et stort og faktisk svært skridt at starte med at komme i Ungezonen, men bestemt et i den rigtige retning. Det var især rart med et tilbud rettet mod unge mennesker. Tiden jeg har brugt i Ungezonen som både har budt på vittigheder og mere alvorlige snakke, blandt andet om at have det psykisk svært, har helt sikkert gjort det nemmere for mig at være sammen med andre.

Kvinde, 29

Jeg kan godt lide at komme i værestederne fordi jeg kan være social med andre mennesker på min egen alder og fordi det altid er søde folk der er der og der er en god stemning.

Mand, 43

Jeg prissætter at der er et sted i midtbyen (Aarhus), hvor jeg kan komme for blot at være, være sammen med ligesindede i den udstrækning det i øvrigt lader sig gøre. Jeg synes om at diskutere stort og småt, omend jeg er typen, som ikke udfletter mit privatliv. Men jeg finder det på en måde befordrende, at udveksle interesser, og i øvrigt tale om hvad der rører sig i livet, evt. i samfundet og hvad jeg ellers selv bedriver tiden med. Nogle indebrændte ting jeg ellers ikke fortæller nogen. Jeg prissætter tillige at spise i Solsikken, da jeg ikke skal klare alting selv med henblik på indkøb/tilberedning af mad. Desuden synes jeg godt om månedsaktiviteterne, som bl.a. er aktiviteter jeg reelt ikke udfører selv. Her skal nævnes kanoturen, evt. ture i DGI-huset foruden udflugter jeg selv foreslår. Disse ture kan være til Randers Regnskov, Jyllandsringen, tur til gokart-bane eller forsthaven i Aarhus. Ofte føles det mere adspredende/befordrende at "dele" ture, udflugter med andre end at gøre det selv. Jeg synes også godt om temadage i "Solsikken", som Thai-aften eller foredrag om sundhed og andres livserfaringer om idrætsudfordringer herhjemme og i udlandet. Endelig m.h.t motiver ikke sammenfattet i ord, er det alternative aspekt i forhold til at komme ud, forvalte tiden positivt som modstykke til at passe mig selv/mit liv på en ensidig "alene-måde". Jeg synes at have påvist dette for mig selv, fordi jeg i de seneste måneder med få undtagelser, har fundet anledning til fremmøde i "Solsikken".

Mand, 30

Jeg kommer i SV fordi, der kommer andre med psykiske lidelser. Dette giver en åbenhed og forståelse, der er svær at finde andet steds. Borgerne i SV er rimeligt velfungerende, men har noget at slås med i dagligdagen, som andre ikke har. SV giver et indhold i hverdagen, som er svær at finde andre steder. Desuden er der sund kost på programmet, som man måske ellers ikke ville få, når man er psykisk sårbar, og ikke altid har det store overskud.